|
Forum Miłośników Kübelwagena
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomek Hejmo
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 0:39, 07 Paź 2007 Temat postu: Schwimmwagen Italeri 1:35 |
|
|
Skończony. Kilka słów wytłumaczenia Na początku myślałem, że coś z nim powalczę, kilka detali się porobiło itd. itp. Ale po n-tym rozpadnięciu się układu jezdnego, który jest totalnie połamany, plastik, który po krecie nie chciał się niczym skleić i stał się bardzo łamliwy (model klejony w całości cyjanoakrylem, którego u nas ze świecą szukać - 50 tyś. miasto! ) Ogólnie rzecz mówiąc, po prostu mnie zmęczył. Z modelu jestem w miarę zadowolony, bo jest to pierwszy skończony od dłuższego czasu, jednak zdenerwowała mnie moja postawa Jak widać brakuje wielu elementów jak karabin, wyposażenie saperskie, które przez nieuwagę właściciela "się zgubiły"... Brakuje jeszcze siatek, które usunąłem, ale wkleję, oraz haki, do których już nie mam siły. Nigdy więcej Italeri z kreta
[link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych]
Bijcie, tylko szczerze
Bardzo proszę o podlinkowanie do zdjęć właściwych , a nie stron html. /admin/
Proszę bardzo
Dziękuję !
Trochę zmieniłem zdjęcia bo się forum rozjechało
Ostatnio zmieniony przez Tomek Hejmo dnia Wto 22:35, 09 Paź 2007, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Autor |
Wiadomość |
MarcinKK
|
Wysłany: Wto 21:51, 09 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Hmmm mieszane uczucia Z jednej strony niezłe samoróbki z drugiej kiepskie malowanie całości z brakiem jakiegoś cieniowania czy kurzenia i ogólnie wygląda na nieskończony. Brak jest konsekwencji w błoceniu bo śruba i okolice czyste. No i jeszcze te linie papilarne na dupce Co do Italerii to wiem jak jest bo sam kubła kleiłem ale jakość łączeń po tym kretowaniu wygląda tragicznie, jakby elementy łajnem kleili Rada: troszkę więcej pigmentów na całości, może jakiś suchy pędzel, albo coś na styl rainsów. Da się go jeszcze uratować
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Autor |
Wiadomość |
Tomek Hejmo
|
Wysłany: Wto 22:33, 09 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Jak mi się zachce to go ruszę Rzeczywiście jakiś suchy pędzel i trochę błota na tyłku mu się przyda. A ten odcisk palca to taki artystyczny podpis Czyli jeszcze raz na warsztat, ale to dopiero w sobotę.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Autor |
Wiadomość |
Paws
|
Wysłany: Pią 14:23, 12 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Powiem tak, za bardzo na niego narzekasz..mi sie podoba
Plusy szczególnie za:
-spód i jego ubłocenie
-koła -jak wyżej
-malowanie układu wydechowego
- podłogę
-wkład własny
Co należy jeszcze dokończyć: szeroko rozumiany "weathering" górnej części kadłuba w tym koła zapasowego.
Co należy poprawić:
malowanie powierzchni górnych, zlikwidować "ślad po paluchu"
Pozdrawiam!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Autor |
Wiadomość |
Tomek Hejmo
|
Wysłany: Pią 18:17, 12 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Serdecznie witam twórcę kosmicznego Kübelwagena Moja ocena jest baaaardzo subiektywna z powodu traumatycznych przejść w czasie budowy Jak tak od niego odpocząłem tydzień to mi się powoli zaczyna podobać Już za kilka minut go biorę do poprawki, udało się Wam mnie zmotywować
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|